Dost van held naar schlemiel: Oranje serieus in gevaar voor trefzekere spits

05-11-2017 23:56
17

Bas Dost is zondagavond zowel de held als de schlemiel van Sporting Portugal geworden. De 28-jarige spits zorgde na 66 minuten spelen voor de belangrijke 0-1 tegen Sporting Braga, maar viel even later geblesseerd uit. Na de aftocht van Dost werd het uiteindelijk 2-2.

Het schoot bij Dost ineens in z'n hamstring. Naar verwachting meldt hij zich af voor de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Roemenië en Schotland. Dat is een flinke tegenvaller voor bondscoach Dick Advocaat, die eerder op zondag ook al te maken kreeg met afmeldingen van Vincent Janssen, Wesley Hoedt en Michel Vorm. Zodoende lijkt Advocaat het zonder de centrumspitsen te moeten doen. Wel heeft hij nog de beschikking over PSV'er Jurgen Locadia.

Na de wissel van Dost kwam Braga op 1-1 en in de 89e minuut zelfs op 2-1. In de blessuretijd wist Sporting dankzij een benutte penalty alsnog een punt uit het vuur te slepen. De achterstand op koploper Benfica bedraagt vier punten.