Gullit denkt kort na en staat voor vertrek bij Oranje: Dat is gevoelsmatig

Gullit denkt kort na en staat voor vertrek bij Oranje: "Dat is gevoelsmatig"

06-11-2017 07:02
11

Ruud Gullit heeft zijn lot bij het Nederlands elftal verbonden aan Dick Advocaat. Alleen als de bondscoach na de oefeninterlands tegen Schotland en Roemenië aanblijft, doet de assistent-bondscoach dat ook.

"Als de KNVB zou besluiten door te willen gaan met Advocaat, zou ik dat geweldig vinden", zei Gullit bij Rondo. Hij voegde er na kort nadenken aan toe niet onder een andere bondscoach te willen werken. "Dat is gevoelsmatig. Zoals het nu was vond ik het prima. Ik heb prettig gewerkt met Dick. Hij heeft veel ervaring en bondscoach is toch heel wat anders dan clubtrainer. Ik heb bewondering voor de manier waarop Dick dat doet."

Advocaat en Gullit werden eerder dit jaar aangesteld om Oranje naar het WK te leiden. Dat lukte niet, ondanks vier zeges in vijf kwalificatiewedstrijden. Aan het einde van dit jaar lopen de contracten van het tweetal af. De KNVB heeft opvallend genoeg nog niets over de toekomst gecommuniceerd met Gullit, terwijl Advocaat vrijdag aankondigde in gesprek te zullen gaan. Hij heeft zijn besluit overigens al genomen.

"Ik zie niet de oplossing in een buitenlander als bondscoach", aldus Gullit. "Wij weten best wel hoe het moet en ook hoe we een team moeten vormen. Daar ben ik van overtuigd. We hebben ons op de valreep niet gekwalificeerd voor het WK, maar zaten wel in een reeks dat we het gevoel kregen dat we weer kunnen winnen met Oranje. Zelfs als we niet goed speelden."