'Het klopt dat Younes een grote kans mist, maar dat was een moeilijke bal'

'Het klopt dat Younes een grote kans mist, maar dat was een moeilijke bal'

06-11-2017 09:31
38

Marcel Keizer moet niet afgerekend worden op de pijnlijke nederlaag van Ajax tegen FC Utrecht. Dat stelt Michael Mols een dag na de 1-2 in Amsterdam.

Dat de druk op Keizer toeneemt, is volgens de oud-spits logisch. "Dat weet je bij een club als Ajax. Maar ik denk dat stabiliteit juist heel belangrijk is", oordeelt Mols als rapporteur voor De Telegraaf. "Laat Keizer lekker zijn ding doen. Ik heb immers niet het idee dat hij de grip kwijt is."

Veel Ajax-fans kunnen er hoe dan ook niet over uit dat de Ajax-trainer blijft kiezen voor Amin Younes. Mols gaf de Duitse linksbuiten een 5,5. "Aan de bal gaat er altijd dreiging van Younes uit, maar hij moet er veel meer uithalen. Daarbij helpt het niet dat het publiek bij iedere mislukte actie direct begint te fluiten. Dan begin je eigenlijk al met een achterstand."

"Het klopt dat Younes op aangeven van Dolberg een grote kans kreeg, maar dat was nog best een moeilijke bal. Er zat een stuit in en dan moet je de bal perfect raken om hem te kunnen drukken. Dat neemt niet weg dat het rendement van Younes natuurlijk wel omhoog moet."