Tegenvaller voor PSV en Jong Oranje: aanvaller meldt zich af met blessure

Tegenvaller voor PSV en Jong Oranje: aanvaller meldt zich af met blessure

06-11-2017 11:35
16

Steven Bergwijn heeft zich afgemeld voor het WK-kwalificatieduel tussen Jong Oranje en Jong Andorra van vrijdagavond. De aanvaller van PSV is niet ongeschonden uit de thuiswedstrijd tegen FC Twente gekomen.

Jong Oranje-bondscoach Art Langeler heeft het nieuws bevestigd via Twitter. Bergwijn viel onlangs tegen VVV-Venlo uit met een knieblessure en was tegen FC Twente net weer teruggekeerd in de basis. Nu kampt hij met knie- én kuitklachten, meldt de KNVB in een persbericht. De twintigjarige vleugelaanvaller wordt vervangen door de één jaar oudere Richairo Zivkovic, die zondagavond zijn eerste competitietreffer maakte in dienst van het Belgische KV Oostende.

Wedden

Meer odds

Het wegvallen van Bergwijn is de tweede tegenvaller in korte tijd voor Langeler en Jong Oranje. Feyenoord-back Bart Nieuwkoop viel zondagmiddag geblesseerd uit tegen ADO Den Haag en ontbreekt eveneens tegen Jong Andorra. De Oranje-talenten spelen vrijdag om 18.30 op de Vijverberg tegen Andorra hun vijfde EK-kwalificatieduel. Jong Oranje staat alweer vijf punten achter koploper Engeland en zal dus moeten winnen.