Beugelsdijk: 'Pik, je naait me waar ik bij sta, dan had het op internet gestaan'

Beugelsdijk: 'Pik, je naait me waar ik bij sta, dan had het op internet gestaan'

06-11-2017 15:09
15

Tom Beugelsdijk laat zich niet meer gek maken en staat met beide benen op de grond. Dat zegt de verdediger van ADO Den Haag in een interview met NRC.

"Even serieus, wie ben ik nou helemaal?", vraagt Beugelsdijk zich hardop af. Hij sluit zich volledig aan bij Jens Toornstra, die eens zei dat verpleegkundigen wel wat meer mogen verdienen en profvoetballers wat minder. "Zij werken op een andere manier veel harder. Ik ren me hier ook de pleuris. Maar wat zij doen is veel dankbaarder werk. Die verhoudingen kloppen niet."

Wedden

Meer odds

Zijn moeder is de belangrijkste persoon in zijn leven. Toen hij in 2014 naar FSV Frankfurt ging, drong hij erop aan dat ze een dag minder ging werken. Het verschil in salaris betaalt hij. "Het mooie is: vrijdag, zaterdag, zondag en maandag heeft ze nu vrij. (...) Mocht ik ooit nog een keer een klapper maken dan kan ik zeggen: mam, ga lekker met pensioen."

Beugelsdijk vertelt ook dat hij soms op zijn vrije zaterdag in de auto stapt voor een verjaardagsfeestje. Soms maken mensen ook misbruik te maken van die bereidwilligheid. Zo wilde vorig jaar een man met hem op de foto met een kartonnen bord met 'daar moet een piemel in' erop. "Dan denk ik: pik, je naait me waar ik bij sta. Hij was met een groep en wilde teruggaan met die foto. En had het de volgende dag op internet gestaan."