'Bij andere teams is winnen voldoende, maar je speelt niet voor niets bij Ajax'

'Bij andere teams is winnen voldoende, maar je speelt niet voor niets bij Ajax'

07-11-2017 19:25
25

Joël Veltman is het niet eens met de kritiek op de vele wisselingen die trainer Marcel Keizer bij Ajax doorvoert, maar baalt wel van de nederlaag tegen FC Utrecht. De verdediger heeft zich wel eens met een beter gevoel bij Oranje gemeld.

"Het is wel eens beter geweest. Je werk neem je meestal mee naar je andere werk", zegt Veltman tegen Voetbal Inside. "Aan de andere kant is het wel lekker even, maar je had hier liever met een overwinning gestaan."

"Bij Ajax weet je dat je goed moet spelen en moet winnen natuurlijk", vervolgt Veltman. "Bij andere teams is alleen winnen voldoende, dan hoor je ze nergens over. Maar je speelt niet voor niets bij Ajax, je wilt goed spel. Ik zag wel kleine stapjes, de resultaten waren in ieder geval goed. Dan is het zonde dat die laatste wedstrijd niet gewonnen wordt."

De vele wisselingen zouden tot onzekerheid leiden, maar daar wil Veltman niets van weten. "Ik moet zeggen dat ik dat wel lekker vind. Dat houdt het scherp." Toch snapt hij het wel. "Als je vijf keer in de basis staat en dan een keer niet, is dat altijd een teleurstelling. Maar goed, dat is wel lekker voor de concurrentie."