De Jong en Bergwijn vol ambitie: 'Over vijf jaar bij een topclub in Europa'

De Jong en Bergwijn vol ambitie: 'Over vijf jaar bij een topclub in Europa'

08-11-2017 23:45
19

Mocht Steven Bergwijn een blessure krijgen die zijn carrière per direct beëindigt, dan wil hij aan de slag als zaakwaarnemer. Dat vertelt de PSV'er aan Radio538.

"Ik denk wel dat ik sowieso even in de put zou zitten", zegt Bergwijn met gevoel voor understatement. "Maar ik zou dan zaakwaarnemer willen worden, iets in die richting. Het is toch leuk om wedstrijden te blijven kijken en dingen te regelen voor spelers. Zo ben je toch nog een beetje betrokken bij de voetballerij."

Ook Ajax-talent Frenkie de Jong wordt de vraag gesteld. "Als ik een levenslange blessure zou krijgen, dan zou ik toch wel even diep in de put zitten denk ik. Vroeger kregen we op school weleens de vraag: wat ga je doen als je geen voetballer wordt? Ik had nooit iets voor ogen."

Tot slot worden Bergwijn en De Jong gevraagd naar hun ambitie: waar staan de twee internationals van Jong Oranje over vijf jaar? "Dan hoop ik bij een grote club in het buitenland te spelen en daar basisspeler te zijn. En natuurlijk het Nederlands elftal", aldus De Jong. Bergwijn: "Een topclub in Europa."