Oranje sluit ontluisterende oefeninterland af met zege: Memphis matchwinner

09-11-2017 22:35
30

Een pover Nederlands elftal heeft het bezoekje aan Schotland afgesloten met een 0-1 overwinning. Memphis Depay was donderdagavond de matchwinner met zijn doelpunt op slag van rust.

De oefeninterland in Aberdeen had weinig om het lijf, want zowel Nederland als Schotland plaatste zich niet voor het WK van 2018 in Rusland. Dat vertaalde zich het duidelijkst in het spel van Oranje. De ploeg van uittredend bondscoach Dick Advocaat begon dramatisch en mocht van geluk spreken dat de sterkere Schotten niet snel op voorsprong kwamen.

Na zeven minuten blokten Daley Blind en Nathan Aké op het laatste moment schoten van Matt Phillips en James Forrest. Vervolgens zorgde Jasper Cillessen voor een hachelijk moment in de Oranje-verdediging door een lange bal verkeerd in te schatten. De doelman van FC Barcelona voorkwam uiteindelijk zelf een doelpunt door de poging van Phillips te stoppen.

Op slag van rust kreeg het zéér povere Oranje eindelijk wat kleur op de wangen. Georginio Wijnaldum stuurde Ryan Babel na veertig minuten diep en Memphis Depay liep de bal over de lijn: 0-1. Ondanks de voorsprong werd ook de tweede helft een lange zit. Feitelijk kreeg alleen Babel een kansje, maar zijn schot ging over het Schotse doel.

Aan de andere kant blunderde Cillessen bijna, toen hij een terugspeelbal van Virgil van Dijk niet onder controle kreeg. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in het Pittodrie Stadium van Aberdeen, waar Oranje naar het einde van 2017 leek te snakken. Volgende week dinsdag staat nog één oefeninterland op het programma, uit tegen Roemenië.