Vitesse-afscheid na vier jaar: Ik heb het er veel met m'n vrouw over gehad

Vitesse-afscheid na vier jaar: "Ik heb het er veel met m'n vrouw over gehad"

10-11-2017 14:24
21

In een afscheidsinterview met de officiële kanalen heeft Mo Allach gereageerd op zijn vertrek bij Vitesse. De technisch directeur verkast per direct naar Maccabi Haifa, waar hij dezelfde rol gaat vervullen.

"Ik heb het echt enorm naar m'n zin gehad. Achteraf kan ik zeggen dat het vier vrij intensieve jaren zijn geweest", aldus Allach. De technische man was bij Vitesse verantwoordelijk voor de opzet van de voetbalacademie, het opzetten van het scoutingsapparaat en het ontwikkelen van het Vitesse-voetballab. "Dat zijn de belangrijkste piketpalen van een voetbalclub. Ik heb het niet in m'n eentje gedaan. Waar ik het meest trots op ben is dat we samen gebouwd hebben aan een mooie club."

Het winnen van de KNVB Beker is voor Allach hét hoogtepunt uit zijn Vitesse-tijd. "In de topsport gaat het om het winnen van prijzen. Het winnen van de KNVB Beker was voor ons allemaal een duidelijk bewijs dat we op de goede weg waren en dat er mooie dingen in het verschiet liggen."

Allach is in zijn beslissing om Vitesse te verlaten niet over een nacht ijs gegaan. "Ik heb het er veel met m'n vrouw over gehad om eens naar het buitenland te gaan. Ik ben ontzettend benieuwd naar hoe dat is. De verschillende culturen, diversiteit, sportbeleving. Ik ben heel erg dankbaar dat ik bij deze mooie club heb mogen werken en heb er een heel goed gevoel aan overgehouden. Ik wil zeggen: blijf vertrouwen houden en de club steunen, want het is een echt een heel mooie club. Ik begrijp dat."