De Jong: 'Als er geen perspectief meer is bij Ajax, moet ik verder gaan kijken'

De Jong: 'Als er geen perspectief meer is bij Ajax, moet ik verder gaan kijken'

10-11-2017 21:21
77

Een tijdelijk vertrek bij Ajax is op dit moment géén optie voor Frenkie de Jong. De jonge middenvelder heeft dat vrijdagavond opnieuw benadrukt. Mocht zijn situatie in Amsterdam echter uitzichtloos worden, dan wil De Jong een verhuur overwegen. 

Dat zei hij na afloop van Jong Oranje - Jong Andorra (8-0) voor de camera van FOX SportsDe Jong heeft dit seizoen geen basisplaats onder trainer Marcel Keizer. Veel voetbalkenners vinden daarom dat het talent zich beter kan laten verhuren, om zich elders door te wikkelen. Dat wil De Jong echter (nog) niet.

"Ik vind ook dat ik meer moet gaan spelen - maar bij Ajax. Een verhuur zie ik niet echt als een optie", aldus de oud-speler van Willem II. "Ik wil bij Ajax in de basis spelen. Dat is het doel. Daar moet ik hard voor werken. Laten zien dat ik beter ben dan de anderen."

In de toekomst zou een verhuur alsnog een optie kunnen zijn, geeft De Jong toe. "Als de situatie op een gegeven moment zo is dat ik geen perspectief meer zie bij Ajax, dan moet ik misschien verder gaan kijken. Maar op dit moment is er genoeg perspectief. De club heeft veel vertrouwen in me, dat spreken ze ook uit. Alleen: ik moet wel gaan spelen." 

Lees ook: Bruggink adviseert Ajax-vertrek: 'Prachtige speler, hij móet voetballen'