Italië dreigt WK mis te lopen na gevoelige nederlaag in Solna

Italië dreigt WK mis te lopen na gevoelige nederlaag in Solna

10-11-2017 22:38
27

Zweden heeft vrijdagavond zeer goede zaken gedaan in een strijd om een ticket voor het WK 2018 in Rusland. De eerste playoff-ontmoeting met Italië werd in Solna met 1-0 gewonnen. 

Het was Zweden dat er onlangs mede verantwoordelijk voor was dat het Nederlands elftal níet naar het wereldkampioenschap gaat. Om daadwerkelijk kwalificatie voor het WK af te dwingen, moet er eerst nog worden afgerekend met Italië. Zweden was vrijdagavond de bovenliggende partij. Onder meer Ola Toivonen en Marcus Berg kregen in de eerste helft goede kansen. 

Na een uur spelen viel de eerste en enige treffer in Solna. Op aangeven van Toivonen tekende invaller Jakob Johansson, speler van AEK Athene, voor de 1-0. Zijn afstandschot werd van richting veranderd. In het resterende halfuur zocht Italië de aanval, maar écht dicht bij een doelpunt was het team van bondscoach Giampiero Ventura niet meer. Over drie dagen vindt in Italië de return plaats.

Donderdagavond won Kroatië met 4-1 van Griekenland. Zwitserland boekte op bezoek bij Noord-Ierland een 1-0 overwinning. Zaterdagavond staat de eerste ontmoeten tussen Denemarken en Ierland op het programma.