Spelers 'tweede Amsterdamse profclub' gaan in staking: 'Zijn niet wijzer geworden'

Spelers 'tweede Amsterdamse profclub' gaan in staking: 'Zijn niet wijzer geworden'

11-11-2017 17:37
15

Veel spelers van amateurclub ASV De Dijk twijfelen over hun toekomst omdat hoofdsponsor Heino Braspenning zich heeft teruggetrokken. De spelers denken dat de ambitie om de tweede profclub van Amsterdam te worden de ijskast in kan.

Braspenning was met diverse investeringen belangrijk bij de opmars van De Dijk. De club uit de is sinds 2007 van de vierde klasse opgeklommen naar de Tweede Divisie. "Er is een verschil van inzicht over de toekomst. Braspenning wil ergens honderd procent voor gaan, of niet. Voor nu heeft hij gekozen afstand te nemen van De Dijk", zegt voorzitter Ton Langelaar tegen Het Parool.

De spelers vragen zich af of De Dijk nog wel aan de financiële verplichtingen kan voldoen nu Braspenning zich heeft teruggetrokken. Vanwege de situatie besloten de spelers deze week om niet te trainen en ook werd een oefenduel met Hollandia afgezegd. De Dijk is begonnen met het werven van nieuwe sponsoren. De ambitie om de tweede profclub van Amsterdam te worden blijft bestaan. Langelaar: "We willen nog steeds richting het betaald voetbal. Alleen misschien in een ander tempo, want het wordt financieel toch een ander verhaal."

Aanvoerder Giovanni Sabajo zit met veel vragen. "Het bestuur zegt steeds dat het geen antwoorden heeft op onze vragen. Veel wijzer zijn we dus niet geworden. Hoe het verder gaat, weet ik niet. Elke speler staat er anders in. De meningen zijn echt verdeeld."