Sneijder: 'Advocaat werd toen helemaal gek. Hij riep: eruit!'

Sneijder: 'Advocaat werd toen helemaal gek. Hij riep: eruit!'

12-11-2017 16:57
3

Toen Wesley Sneijder in 2003 debuteerde bij het Nederlands elftal, was Dick Advocaat - net als nu - bondscoach. De 33-jarige recordinternational herinnert zich nog een typisch voorval uit die periode. 

"Waar ik bij Dick het eerst aan denk, is eigenlijk die week van Schotland, de play-offs voor het EK. De eerste wedstrijd speelde ik niet en toen mocht ik van hem ook de kleedkamer niet in om de andere spelers succes te wensen", vertelt de spelmaker van OGC Nice voor de camera van de NOS"Hij werd helemaal gek en riep: eruit! Hij wilde totale rust."

"Jullie weten allemaal hoe Dick is. Hij wilde zich toen puur concentreren op de spelers die het zouden gaan doen. In die week gebeurde er heel veel", vervolgt Sneijder. "Als jij mij vraagt naar mijn gevoel met Dick, dan denk ik die paar dagen. Het is iemand met veel passie, veel emotie. Hij kan je ook veel vertrouwen geven."

Dinsdag speelt Oranje een oefeninterland tegen Roemenië. Alles wijst erop dat het de laatste wedstrijd onder leiding van Advocaat (70) is. 

Lees ook: Sneijder oneens met naderend vertrek: "Ik vind het jammer dat 'ie weggaat"