'Ajax was een van de opties, maar dan was ik niet meer zo populair geweest'

'Ajax was een van de opties, maar dan was ik niet meer zo populair geweest'

13-11-2017 07:38
10

Simon Poulsen verliet AZ in 2012 voor Sampdoria, maar had ook naar Ajax kunnen gaan. De 33-jarige Deense linksback van SønderjyskE vertelt dat in een interview met Bold.

Na goede seizoenen in Alkmaar stonden diverse Europese clubs in de rij voor Poulsen. "Ajax was een van de opties, maar na 4,5 jaar in Nederland wilde ik graag naar een andere competitie", zegt Poulsen. "Ik had AZ ook diep in m'n hart opgenomen en waarschijnlijk was ik niet meer zo populair als ik naar Ajax zou gaan."

Het werd Sampdoria, maar daar mislukte Poulsen volledig. Na anderhalf seizoen keerde hij weer terug in Alkmaar. Twee jaar later verkaste hij naar PSV. "Het was simpel. Ik had zes jaar voor AZ gespeeld en PSV was kampioen geworden en speelde in de Champions League. Hun linksback (Jetro Willems, red.) was geblesseerd en stond in de belangstelling van een grotere club."

Poulsen ging de uitdaging aan en hoewel het begin goed was, flopte hij ook in Eindhoven. Al snel werd hij degradeerd tot reservespeler. "Het begin was goed, maar helaas waren er dingen die in de weg kwamen te staan. Ik raakte geblesseerd tijdens de warming-up voor een duel met Feyenoord. Daarna was ik gewoon slecht. Een andere jonge speler (Joshua Brenet, red.) greep de kans tijdens mijn afwezigheid. Het was daarom een makkelijke keuze om weg te gaan."