Van der Vaart: Iedereen ging op de foto, maar ik moest in de kleedkamer blijven

Van der Vaart: "Iedereen ging op de foto, maar ik moest in de kleedkamer blijven"

13-11-2017 14:20
15

23, dat is sinds jaar en dag het rugnummer van Rafael van der Vaart. De 34-jarige speler van FC Midtjylland had er veel voor over om zijn favoriete getal te bemachtigen.

"Ik ben bij Ajax gedebuteerd met rugnummer 43. Dat jaar erna kwam ik bij de selectie en was ik eigenlijk de 23ste man, waardoor ik niet op de teamfoto mocht", vertelt Van der Vaart aan Matchwinner Pro van RTL7. "Iedereen ging op de foto, maar ik moest in de kleedkamer blijven. Daarna gingen we pas trainen. Zo heb ik eigenlijk rugnummer 23 gekregen. En op de een of andere manier hoorde dat bij me, vond ik."

Bij Real Madrid kreeg Van der Vaart ook het shirt met rugnummer 23 in handen, maar daarvoor moest hij Wesley Sneijder er wel 'inluizen'. "Ik kan me herinneren dat Wesley nummer 23 had. Ik dacht: ja, Wesley wil nummer 10 en nummer 10 was vrij. Dus ik zei: Wes, ik ga waarschijnlijk 10 nemen of jij moet 23 willen afstaan. Nou, hij vond 10 zo mooi. De nummer 10 van Madrid... Dus hij zei: Nee, ik doe wel 10 en dan kan jij 23 nemen. Dus ik heb hem er een beetje ingeluisd, haha."