Spelersrapport: Oranje sluit rampzalig kalenderjaar af met louter voldoendes

Spelersrapport: Oranje sluit rampzalig kalenderjaar af met louter voldoendes

14-11-2017 21:50
27

Het Nederlands elftal heeft een rampzalig kalenderjaar met een overtuigende 3-0 zege in Roemenië afgesloten. VoetbalPrimeur beoordeelt de elf basisspelers van de ploeg van Dick Advocaat.

Jasper Cillessen - 6,5: Net zoals in Schotland kreeg de tweede doelman van Barcelona weinig te doen. Eén keer kwam hij voor rust in actie en dat deed Cillessen prima. Zijn uittrappen waren trouwens opvallend goed.

Joël Veltman - 5,5: Elke keer dat je Veltman als rechtsback ziet denk je: hij voelt zich daar niet thuis. Dat er nergens een beter alternatief te vinden is voor Oranje geeft misschien wel aan hoe het met het Nederlands voetbal gesteld is. Schoot aanvallend tekort tegen de Roemenen.

Matthijs de Ligt - 6,5: Geen vuiltje aan de lucht voor De Ligt. Roemenië wist amper een fatsoenlijke aanval te produceren en de pogingen die het daartoe deed, werden in een vroeg stadium verijdeld door De Ligt of Van Dijk.

Virgil van Dijk - 7: A walk in the park voor 'Virgil', dat opvallend genoeg achterop zijn shirt staat. Wekelijks heeft hij spitsen van topniveau tegenover zich in de Premier League en dus kon hij niet zenuwachtig worden van het Roemeense B-garnituur. Qua uitstraling de nieuwe leider van Oranje.

Nathan Aké - 6: Begon weifelend, maar herstelde zich met een paar prima ballen op Memphis. Zo leidde Aké de grote kans van Pröpper in. Verdedigend was het af en toe echter naïef, zo liet hij zich wel heel eenvoudig uitspelen bij de enige kans van de Roemenen voor rust.

Daley Blind - 6,5: Leed meer balverlies dan we van hem gewend zijn. Evengoed blijft hij op zes een genot voor het oog. Denkt altijd vooruit en vindt vaak ook oplossingen.

Kevin Strootman - 6: Was meer aan de linkerkant van het middenveld geposteerd en werkte daar een vrij anonieme wedstrijd af. Gaf zo nu en dan een prima bal op Memphis.

Davy Pröpper - 6: Van de meest creatieve man op het Oranje-middenveld mag meer verwacht worden dan hij dinsdagavond liet zien. Had moeten scoren en kon in z'n algemeenheid geen stempel drukken.

Steven Berghuis - 7,5: Zat eigenlijk totáál niet in de wedstrijd, was rijp voor een wissel, maar stond toen ineens op met prima voorzetten. De eerste (licht getoucheerd) werd binnengekopt door Memphis, de tweede binnengetikt door Babel. In de slotfase bediende hij ook nog Luuk de Jong. Berghuis stapt met drie assists in het vliegtuig en dat is een indrukwekkende oogst.

Ryan Babel - 7: Hij is zeker niet de spits van de toekomst voor Oranje, maar in deze fase en met alle afmeldingen vult Babel het prima in. Leek voor rust al te scoren, maar werd toen (terecht) teruggefloten voor buitenspel. Na rust pikte hij zijn verdiende goal alsnog mee.

Memphis Depay - 7: Er gaat nog van alles mis, maar Memphis is absoluut op de weg terug. Hij was lang de gevaarlijkste man aan Oranje-zijde en scoorde opnieuw. Als hij nu ook nog de gekke fratsen uit zijn spel haalt, is er enige vorm van houvast voor Oranje.

Invallers:
Wesley Sneijder - Speelde te kort voor een beoordeling
Marco van Ginkel - Speelde te kort voor een beoordeling
Luuk de Jong - Speelde te kort voor een beoordeling
Donny van de Beek - Speelde te kort voor een beoordeling

(Wout Stravers / VoetbalPrimeur)