'Ik blijf mezelf beschikbaar stellen voor Oranje als er niet te veel verandert'

'Ik blijf mezelf beschikbaar stellen voor Oranje als er niet te veel verandert'

14-11-2017 22:52
10

Wesley Sneijder blijft beschikbaar voor het Nederlands elftal. Dat liet de 33-jarige middenvelder, die tegen Roemenië inviel, dinsdagavond weten.

Sneijder begon in Boekarest op de bank, maar had daar vrede mee. Donderdag tegen Schotland kwam hij helemaal niet in actie. "Het was duidelijk dat ik de eerste wedstrijd niet zou starten. Maar ik ben blij bij Oranje. Zolang ik het fysiek kan opbrengen, blijf ik ook beschikbaar voor de nieuwe bondscoach", zegt hij tegen FOX Sports.

Oranje komt pas in maart weer in actie. Sneijder: "We zullen het zien. Ik stel mezelf in elk geval beschikbaar. Althans, dan moet er niet te veel gaan veranderen de komende vier, vijf maanden. Je hebt natuurlijk ook te maken met een nieuwe bondscoach. Die moet me nog selecteren. Maar ik ben er nu niet mee bezig. Ik wilde er graag bij zijn deze week."

In tegenstelling tot Sneijder nam Advocaat na de zege op Roemenië wel afscheid. "Hij heeft ons vanmiddag pas verteld dat hij stopt. Dat moeten we respecteren. Het is jammer dat hij weggaat", aldus Sneijder bij SBS6. "Het was een mooie tijd."