Berghuis grijpt zijn kans: 'Wat dat betreft was dit jaar niet zoals ik het wil'

Berghuis grijpt zijn kans: 'Wat dat betreft was dit jaar niet zoals ik het wil'

15-11-2017 07:35
21

Steven Berghuis was dinsdag van grote waarde voor het Nederlands elftal in de oefeninterland tegen Roemenië. De aanvaller van Feyenoord kan zich niet herinneren dat hij wel eens eerder drie assists in een wedstrijd heeft gegeven.

"Poeh, niet dat ik weet. Maar het voelt heel goed. Dit is wat ik wil: winnen en belangrijk zijn. Het was een prima dag", zei Berghuis na de 0-3 zege tegen het ANP. De rechtsbuiten moest lang wachten op zijn kans in Oranje, maar hij ziet kansen nu Arjen Robben is gestopt. "Ik stel mezelf doelen, ik wil spelen en beslissend zijn, ook in het Nederlands elftal. Wat dat betreft was dit jaar niet zoals ik het wil, maar vandaag leek het er een stuk meer op."

Onder bondscoach Dick Advocaat lijkt Nederland op te krabbelen uit het dal. Dat maakt het extra pijnlijk dat het WK werd misgelopen. "Een poule met Frankrijk is heel moeilijk, dan weet je dat je voor de tweede plek moet gaan", aldus Berghuis. "Daar hebben we het laten liggen, dat kunnen we onszelf aanrekenen. Als je ziet welke teams er wel naar het WK gaan, dan is dat doodzonde."