Open sollicitatie vanuit Australië: 'Ik ben tegen die tijd pas 32'

Open sollicitatie vanuit Australië: 'Ik ben tegen die tijd pas 32'

15-11-2017 17:14
19

Wout Brama geniet met volle teugen van zijn verblijf in Australië. De voormalige middenvelder van FC Twente, PEC Zwolle en FC Utrecht vertrok deze zomer naar Central Coast Mariners en heeft daar absoluut geen spijt van.

"Het is hard werken, maar als de training afgelopen is, dan is het een stuk relaxter dan in Nederland. Een heel andere leefstijl", vertelt Brama aan TC/Tubantia. "We zijn vorige week naar een park geweest, waarvan we wisten dat er veel kangoeroes zitten. Een zakje wortels mee en op pad. Toen we om ons heen keken, zagen we ineens honderd kangoeroes om ons heen. Leuk om mee te maken."

Wedden

Meer odds

Ook op voetballend gebied vermaakt Brama zich uitstekend. "Het is onderkant Eredivisie met een enkele uitschieter naar de middenmoot en de subtop. In Nederland is het heel tactisch, hier is het vooral hard werken en veel lopen. Australiërs zijn vergeleken met Nederlanders tactisch wat minder, maar ze spelen met het hart, ze klagen nooit en hebben een goede mentaliteit."

Desondanks heeft de controlerende middenvelder een terugkeer naar Nederland nog niet uit zijn hoofd gezet. "Ik heb nog anderhalf jaar te gaan hier. Dan zou ik zeker terug willen naar Nederland. Ik ben dan pas 32, dus mijn carrière is dan nog zeker niet voorbij. Maar we zullen zien welke club nog op Wout Brama zit te wachten."