Open sollicitatie: 'Wat mij betreft speel ik volgend seizoen bij Feyenoord'

Open sollicitatie: 'Wat mij betreft speel ik volgend seizoen bij Feyenoord'

16-11-2017 20:16
19

Als het aan Jordy Clasie ligt speelt hij volgend seizoen weer bij Feyenoord. De middenvelder van Club Brugge zocht deze zomer tevergeefs contact met de Rotterdammers in de hoop dat hij door Southampton verhuurd kon worden aan zijn oude club. Dat ging mis, maar Clasie hoopt dat het volgend seizoen alsnog van een transfer komt.

"Wat mij betreft wel", antwoordt hij op de vraag van Voetbal Inside of Clasie een rol voor zichzelf ziet weggelegd mocht een van de Feyenoord-middenvelders vertrekken. "Iedereen weet dat ik een Feyenoorder ben. Op dit moment ben ik gelukkig bij Club Brugge, maar ik weet ook dat ik ben verhuurd."

"Ik weet ook dat er aan het einde van het seizoen weer een situatie komt waarin ik al heb gezeten. Ik wil voor m'n kans gaan bij Southampton, maar als je veel verhuurd wordt is dat ook wel een teken. Ik heb niet veel spelers gezien die verhuurd worden en daarna top presteren bij hun club."

Clasie verliet Feyenoord voor Southampton. Hoewel zijn begin bij The Saints goed was, lijkt zijn rol daar uitgespeeld. "Ik heb onder Koeman vrij veel gespeeld, ondanks dat ik de eerste twaalf weken geblesseerd was. Van de 27 wedstrijden startte ik er twintig en viel ik er bij drie in. Dat is een goed gemiddelde van m'n eerste jaar in de Premier League. Na het vertrek van Koeman werden er andere spelers gehaald. Je weet hoe dat werkt bij clubs uit Engeland. Dan word je ongelukkig."