Schöne vol lof: 'Erg goed. Voor ons is hij veruit de belangrijkste speler'

Schöne vol lof: 'Erg goed. Voor ons is hij veruit de belangrijkste speler'

16-11-2017 21:56
20

Lasse Schöne kan zijn geluk niet op nu Denemarken zich heeft geplaatst voor het WK. De Deen van Ajax bekeek het grootste gedeelte van de kwalificatiereeks vanaf de reservebank, maar de vreugde is er daardoor niet minder om.

"Ik heb weinig gespeeld. Dat is wel jammer. Maar dit is wel fantastisch. Het is niet ieder jaar dat je een WK kunt spelen", zegt Schöne in gesprek met De Telegraaf. Voor de Deen wordt het zijn eerste WK. "Dat klopt. In Zuid-Afrika (2010, red.) zat ik met m'n kruisband. Geweldig."

De grote man aan de zijde van het Deense elftal is Christian Eriksen, die de ene na de andere goal maakt en in de beslissende wedstrijd in de play-offs met drie treffers een groot aandeel had in de 1-5 overwinning op Ierland. "Hij speelt op dit moment erg goed. Niet alleen bij ons, maar ook bij Tottenham Hotspur. Voor ons is hij veruit de belangrijkste speler."

Schöne's ploeg- en landgenoot Kasper Dolberg was er niet bij om het feestje te vieren, omdat hij zich bij Jong Denemarken moest melden. "Hij was hartstikke blij", zegt Schöne. "Als hij goed blijft presteren en heel veel goals maakt, dan mag-ie ook mee. Hij is nog jong, maar als hij gewoon zijn ding blijft doen ben ik ervan overtuigd dat ook hij er gewoon bij zit."