Ex-bondscoaches leggen vinger op de zere plek: 'Er zijn best talentvolle spelers'

Ex-bondscoaches leggen vinger op de zere plek: 'Er zijn best talentvolle spelers'

17-11-2017 09:27
21

Ex-bondscoaches Guus Hiddink en Frank Rijkaard denken niet dat het Nederland momenteel aan een type Johan Neeskens ontbreekt. Dat zeiden de twee bij de boekpresentatie van de oud-international, die bekend stond om zijn winnaarsmentaliteit.

"Je moet altijd oppassen de oude tijd niet helemaal te verheerlijken en kijken wat de huidige tijd ook aan winnaars heeft", reageert Hiddink in gesprek met De Telegraaf. "Natuurlijk zijn die er. Het gaat mij iets te ver om te zeggen dat we nu geen spelers hebben die de onverzettelijkheid van Neeskens en een Willem van Hanegem hebben."

Rijkaard sluit zich daar bij aan. "Ik denk dat er nog zat spelers zijn op dit moment die die winnaarsmentaliteit hebben. Het moet alleen allemaal even samenvallen, zodat het zich kan uiten in resultaten", aldus de voormalig FC Barcelona-coach. "Er zijn best talentvolle spelers op dit moment. Maar het is belangrijk dat ze bij de hand worden genomen."

"Voor een succesvol team is het belangrijk dat er een kern is van ervaren spelers", legt Rijkaard uit. "Dan kan de jeugd aanhaken en die worden dan naar verloop van tijd zelf weer die oudere spelers." Hiddink erkent dat het ook een kwestie van kwaliteit is. "Absoluut, maar we moeten onszelf niet helemaal het dal inpraten."