Sol in het diepe gegooid bij Willem II: 'Als het niet goed gaat, grijpen we in'

Sol in het diepe gegooid bij Willem II: 'Als het niet goed gaat, grijpen we in'

17-11-2017 16:21
3

Fran Sol maakt zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Sparta zijn rentree bij Willem II. Erwin van de Looi, trainer van de Tilburgse club, heeft hem sinds maandag al terug.

Dat was eerder dan gedacht, want voor de operatie die Sol onderging staat normaliter een aantal weken. "Aan de metingen die we verrichten zie je dat er iets met hem aan de hand is geweest", zegt Van de Looi volgens het Brabants Dagblad over zijn topscorer. "Maar Sol is mentaal heel sterk. Hij gaat spelen, maar natuurlijk houden we hem extra in de gaten. Als we signalen opvangen of aan hem zien dat het niet goed gaat, grijpen we in."

Van de Looi kan tegen Sparta ook weer beschikken over Pedro Chirivella. De Spaanse middenvelder trainde vrijdag volledig mee, terwijl hij donderdag binnen bleef. Dat was hem opgelegd door zijn trainer. "Spaanse voetballers zijn heel gedreven. Chirivella voelt zich heel verantwoordelijk voor hoe het gaat met Willem II. Daarom moet je wel eens dit soort maatregelen nemen. Want het moet zaterdag in de wedstrijd gebeuren."