NEC voert druk op Jong Ajax op, wereldgoal bij RKC-Telstar

NEC voert druk op Jong Ajax op, wereldgoal bij RKC-Telstar

17-11-2017 22:09
19

De NEC-trein raast maar door in de Jupiler League. De Nijmegenaren boekten vrijdagavond bij De Graafschap de achtste competitie overwinning op rij en heeft nu een voorsprong van vier punten op nummer twee Jong Ajax.

De Graafschap - NEC 1-3
NEC begon de kraker in Doetinchem uitstekend. Na tien minuten stond de degradant van vorig seizoen op 0-1 dankzij Arnaut Groeneveld, die de bal in de verre hoek plaatste. Het De Graafschap van Henk de Jong kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de Doetinchemmers hadden het vizier niet op scherp staan. Het duel leek beslist toen Sven Braken er twintig minuten na rust 0-2 van maakte. In de 83e minuut tekende Wojciech Golla met de 0-3 voor het slotakkoord.

RKC Waalwijk - Telstar 4-1
Telstar heeft de goede reeks in de Jupiler League geen vervolg kunnen geven in Waalwijk. De verrassende nummer vier ging met 4-1 onderuit bij RKC Waalwijk. De bal lag er al na 52 seconden in via Saïd Bakari. Na de 2-0 en 3-0 was het gedaan voor Telstar, dat niets meer had aan de wereldgoal van Gerson Rodrigues. Oud-Feyenoorder Serginho Greene zorgde voor de geflatteerde 4-1 eindstand. Telstar staat nog wel vierde, maar voelt de hete adem van FC Den Bosch en De Graafschap in de nek.

Go Ahead Eagles - FC Dordrecht 0-3
Het wil maar niet lopen bij Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst werd er kansloos met 0-3 verloren van FC Dordrecht, dat twee plaatsen onder de degradant staat. Julian Bliek tekende met een vrije trap voor de eerste treffer namens Dordt. Met de 0-1 mocht Go Ahead nog hopen op een gelijkspel of zelfs meer, maar een kwartier voor tijd verpulverde Dordrecht alle hoop. Duarte Lopes en Gustavo Hamer waren trefzeker. Go Ahead staat op een teleurstellende tiende plaats. Dordrecht heeft een punt minder en staat twaalfde.

SC Cambuur - Fortuna Sittard 1-0
SC Cambuur heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. In Leeuwarden werd het 1-0 tegen Fortuna Sittard ankzij een vroege goal van Melvin Peersman. Het teleurstellend presterende Cambuur bevond zich in de onderste regionen van de Jupiler League, maar mag nu naar boven kijken. De ploeg staat zestiende. Fortuna had kans om in punten gelijk te komen met nummer twee NEC.

Overige uitslagen:
FC Emmen - Almere City 2-2
FC Den Bosch - FC Volendam 3-1
FC Eindhoven - MVV 3-2
FC Oss - Helmond Sport 0-0

Maandag:
Jong PSV - Jong FC Utrecht
Jong AZ - Jong Ajax