LIVE-discussie: Van Beek keert terug bij Feyenoord, Boëtius weer op de bank

LIVE-discussie: Van Beek keert terug bij Feyenoord, Boëtius weer op de bank

18-11-2017 17:31
22

Sven van Beek staat zaterdagavond aan de aftrap bij Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. De verdediger is pas net weer fit na een heupblessure, maar coach Giovanni van Bronckhorst zit niet bepaald ruim in de verdedigers.

Van Beek deed maandag pas weer voor het eerst volledig met de training mee, nadat hij half oktober geblesseerd raakte in het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk. De landskampioen moet het ook nog altijd zonder Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden stellen, terwijl Renato Tapia rust krijgt na de interlands met Peru.

Van Beek vormt in De Kuip een defensie met de eveneens weer fitte Bart Nieuwkoop, Jerry St. Juste en Ridgeciano Haps. Op het middenveld houdt Van Bronckhorst vast aan het trio Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena en Jens Toornstra. Voorin krijgt Sam Larsson de voorkeur boven Jean-Paul Boëtius. Nicolai Jörgensen is weer de spits, terwijl Oranje-uitblinker Steven Berghuis de rechtsbuiten is.

Bij VVV is rechtsback Moreno Rutten op het laatste moment afgehaakt. Hij wordt vervangen door Jens Janse. Het duel in Rotterdam tussen de nummers zes en twaalf begint om 18.30 uur.

De opstellingen:

Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Van Beek, St. Juste, Haps; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Larsson

VVV-Venlo: Unnerstall; Janse, Promes, Janssen, Röseler; Van Bruggen, Seuntjens, Leemans; Van Crooy, Thy, Labylle