Slagveer beleeft bizarre zomer: Dan raak je helemaal uit beeld

Slagveer beleeft bizarre zomer: "Dan raak je helemaal uit beeld"

18-11-2017 19:51

Luciano Slagveer heeft een bizarre zomer achter de rug. De vleugelaanvaller verkaste transfervrij van sc Heerenveen naar het Belgische Lokeren, belandde bij zijn nieuwe club snel op de tribune en besloot zich daarop te laten verhuren aan FC Twente. 

"Na twee competitiewedstrijden werd de trainer al ontslagen. Zijn opvolger vond dat hij geen middenvelders had die de vleugelspelers konden bedienen. Dus stelde hij maar helemaal geen vleugelspelers op en was er geen plaats meer voor mij", blikt Slagveer terug in de Leeuwarder Courant. 

De nieuwe coach zette hem op de tribune. "Ik had de jaren ervoor bij Heerenveen ook weinig gespeeld. Wanneer je dan nóg een seizoen bij een andere club op de bank zit, dan raak je helemaal uit beeld. Mijn enige voordeel: de transferwindow was nog niet gesloten. Ik kon dus nog overstappen naar een andere club."

Zaterdagavond neemt Twente het op tegen Heerenveen. Slagveer speelde jarenlang voor de Friese club. "Veel spelers maken via Heerenveen een transfer naar een grotere club. Dat is mij niet gelukt, want ik vind Twente vergelijkbaar met Heerenveen. Maar aan de andere kant: ik heb goede momenten in Friesland gekend en altijd alles gegeven voor het team. Ik kan mezelf dus niets verwijten."