Feyenoord verslikt zich in ingestudeerde VVV-corner en verliest weer punten

18-11-2017 20:24
43

Feyenoord blijft na de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo nog altijd wachten op de eerste Eredivisie-zege sinds 1 oktober. Het duel tussen de regerend Eredivisie- en Jupiler League-kampioenen eindigde in 1-1. Nicolai Jörgensen opende de score namens Feyenoord, maar Damian van Bruggen bezorgde zijn team in de slotfase een punt.

VVV had vijf verdedigers opgesteld en liet Feyenoord direct na het eerste fluitsignaal het spel maken. De thuisploeg probeerde uit alle macht om een opening te vinden in de Venlose verdedigingslinie, maar speelde in een laag tempo en met te weinig creativiteit. Sam Larsson, Jörgensen en Tonny Vilhena waren het dichtst bij een doelpunt: Larsson en Vilhena schoten net naast en Jörgensen vond de vuisten van doelman Lars Unnerstall. Het massale eerbetoon aan Feyenoord-doelman Brad Jones was het hoogtepunt van de fletse eerste helft.

Na de rust schakelde Feyenoord direct een versnelling hoger en had het al snel de bevrijdende treffer te pakken. Unnerstall greep nog succesvol in bij pogingen van Sven van Beek en Larsson, maar was kansloos toen de slapende Jens Janse buitenspel ophief, waardoor Jörgensen vrij kon aanleggen: 1-0. De Duitse keeper had evenmin een antwoord op een afstandsschot van Vilhena, maar zag de bal via de paal naast gaan.

De krappe marge leek lange tijd genoeg voor Feyenoord, ook nadat Tonny Vilhena een uitgelezen kans op een tweede treffer miste. Het aanvallend onmachtige VVV kwam vijf minuten voor tijd ineens op gelijke hoogte. Van Bruggen schoot produceerde een dropkick na een ingestudeerde corner en zag hoe Jones zich op zijn inzet verkeek: 1-1.