Verbeek en onthutsend zwak FC Twente beleven rampavond tegen Heerenveen

Verbeek en onthutsend zwak FC Twente beleven rampavond tegen Heerenveen

18-11-2017 20:20
30

Het thuisdebuut van Gertjan Verbeek als trainer van FC Twente is zaterdagavond op een debacle uitgelopen. SC Heerenveen won met 4-0 in de Grolsch Veste. Twente leverde voor een eigen publiek een regelrechte wanprestatie. 

Dat er voor Verbeek nog héél veel werk te verrichten valt in Enschede, werd uitgerekend tegen zijn oude liefde Heerenveen pijnlijk duidelijk. Ook de formatie uit Friesland is al tijden niet in goede doen (laatste zege: 23 september), maar toch won de ploeg van Jurgen Streppel zaterdag met gemak. 

Na 24 minuten kwamen de gasten op voorsprong. Met enige geluk werkte Daniël Högh de bal binnen. Nog voor de pauze werd het 0-2. Linksback Cristian Cuevas verdedigde zeer knullig uit en speelde de bal zo in de voeten van Michel Vlap. De jongeling kon simpel binnenschieten. 

Na de pauze werd het niet veel beter. Wat heet: Twente zakte finaal door het ijs. De wedstrijd was definitief gespeeld toen Martin Odegaard na een uur de 0-3 binnenschoot. Doelman Jorn Brondeel werkte een bal precies in de voeten van de Noorse stilist. Opvallend: het was voor Odegaard pas zijn eerste competitiegoal van het seizoen. 

In de absolute slotfase maakte Henk Veerman het kwartet vol voor Heerenveen. Van dichtbij kon de invaller eenvoudig binnenschuiven. Door de overwinning in Enschede klimt Heerenveen enkele plaatsen op de ranglijst. Twente blijft veertiende staan. De Tukkers kunnen zaterdag worden achterhaald door NAC Breda en Willem II.