Streppel en Schaars lyrisch: Deze jongen heeft zo ongelooflijk veel talent

Streppel en Schaars lyrisch: "Deze jongen heeft zo ongelooflijk veel talent"

19-11-2017 08:44
9

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel stak na afloop van de overtuigende 0-4 zege op FC Twente de loftrompet over Martin Odegaard. De Real Madrid-huurling was de grote uitblinker aan Friese zijde.

"Deze jongen heeft zo ongelooflijk veel talent", zegt Streppel tegen de NOS. Hij posteerde Odegaard iets meer centraal dan gebruikelijk en dat resulteerde in de eerste Eredivisie-goal van de Noor. "Ik roep het al heel vaak: het is een kwestie van tijd voordat deze jongen gaat scoren. Die kwaliteiten heeft hij. Laten we genieten dat hij op de Nederlandse velden rondloopt."

Ook aanvoerder Stijn Schaars is lyrisch over Odegaard. "Als hij wil, stuurt hij iedereen het bos in. Hij kan zo ongelooflijk goed voetballen en had vandaag wel vijf assists kunnen hebben. Hij is zo creatief en moet niet vastzitten aan de zijlijn. Dat zie je vandaag. Als hij zo blijft spelen, gaan we nog heel veel mooie dingen van hem zien", zei de middenvelder bij FOX Sports.

Zelf blijft de achttienjarige spelmaker nuchter onder alle superlatieven. "Doordat ik wat meer naar binnen stond, kwam ik inderdaad wat meer aan de bal. Dit wil ik elk weekend doen. Ik voel me erg op mijn gemak aan de rechterkant."