Labyad doet boekje open over PSV-vertrek: 'Dat was de afspraak met Brands'

Labyad doet boekje open over PSV-vertrek: 'Dat was de afspraak met Brands'

19-11-2017 11:10
68

Zakaria Labyad vertrok in 2012 bij PSV, omdat hij niet meer als vleugelaanvaller wilde spelen in Eindhoven. Dat zei de 24-jarige dribbelaar zondagochtend bij De Tafel van Kees op FOX Sports, waar Labyad voor het eerst het 'echte' verhaal vertelde over zijn veelbesproken afscheid bij de Brabantse topclub.

De overstap van Labyad naar Sporting Portugal, inmiddels vijf jaar geleden, leverde de nodige onrust op bij de PSV-achterban. "Er kwam in de winterstop interesse, van Sporting en Benfica. We hadden toen al een paar afspraken gemaakt met PSV. Ik vind dat ik eerder een middenvelder ben dan een buitenspeler", vertelt hij. "Dat was ook de afspraak met Marcel Brands."

Wedden

Meer odds

"De interesse vanuit Portugal bleef - en toen kwam Mark van Bommel terug. En ja, hij is Mister PSV, hij ging zeker op het middenveld spelen, waar ik toen ook speelde. Ik had eigenlijk geen zin meer om als buitenspeler te spelen. Toen ben ik vertrokken naar Sporting Portugal."

Labyad werd in 2014 en 2015 door Sporting verhuurd aan Vitesse. Later speelde hij ook nog voor Fulham. Sinds januari 2017 staat Labyad onder contract bij FC Utrecht.