Vitesse mailt fans met smeekbede en wil rellen à la Feyenoord voorkomen

Vitesse mailt fans met smeekbede en wil rellen à la Feyenoord voorkomen

20-11-2017 10:10
53

Vitesse heeft een smeekbede neergelegd bij de eigen aanhang: gedraag je alsjeblieft in Italië. Donderdag gaan de Arnhemmers op bezoek bij SS Lazio en de club hoopt vurig dat de fans zich inhouden. 

Nederland heeft de afgelopen jaren een slechte reputatie opgebouwd met supporters in Italië. Feyenoord-fans misdroegen zich enkele jaren geleden behoorlijk in het centrum van Rome voorafgaand aan het treffen met AS Roma. 

'In verband met het recente verleden met Nederlandse voetbalsupporters in Italië, en in het bijzonder Rome, zal onze komst onder een vergrootglas liggen. Het afsteken van vuurwerk is streng verboden. De verwachting is dat de Italiaanse politie een zerotolerancebeleid zal voeren en streng zal optreden', schrijft Vitesse volgens Omroep Gelderland in een mail naar alle supporters die donderdag mee zullen reizen voor het Europa League-treffen. 

'Laten wij er als Vitesse-supporters met zijn allen voor zorgen dat de Nederlandse voetbalsupporters weer positief op de kaart komen te staan in Rome', besluit de club met een optimistische klank. SS Lazio - Vitesse begint donderdag om 19.00 uur.