'KNVB krijgt concurrentie: Koeman een van vier kandidaten bij Premier League-club'

'KNVB krijgt concurrentie: Koeman een van vier kandidaten bij Premier League-club'

20-11-2017 15:53
23

De KNVB moet mogelijk haast maken als het Ronald Koeman wil aanstellen als nieuwe bondscoach. De 54-jarige oefenmeester is in beeld bij West Bromwich Albion, dat eerder op de dag manager Tony Pulis op straat zette.

Dat meldt The Sun. Volgens de Engelse boulevardkrant is Koeman een van de vier kandidaten om aan de slag te gaan bij West Brom. Ook Slaven Bilic, Sam Allardyce en Alan Pardew staan op het lijstje van The Baggies. Koeman werd eind oktober ontslagen bij Everton na een dramatische seizoensstart, terwijl Bilic eenzelfde lot onderging bij West Ham United.

Allardyce sloeg onlangs een aanbieding af om Koeman op te volgen bij Everton, maar is nu in beeld bij West Brom. Pardew zou staan te trappelen om weer aan het roer te staan in de Premier League, nadat hij vorig jaar werd ontslagen door Crystal Palace. De naam van de Noord-Ierse bondscoach Michael O'Neill viel ook even, maar hij is geen kandidaat door een gebrek aan ervaring.

Pulis moest maandag zijn biezen pakken wegens teleurstellende resultaten. West Brom ging zaterdag met 0-4 onderuit tegen Chelsea en staat slechts zeventiende.