FC Twente rouwt om overlijden van 'redder': 'Totaal onverwachts, raakt ons diep'

FC Twente rouwt om overlijden van 'redder': 'Totaal onverwachts, raakt ons diep'

21-11-2017 12:06
32

FC Twente rouwt om het overlijden van Dik Wessels. De 71-jarige miljardair stierf dinsdagochtend. Wessels speelde de afgelopen jaren 'een cruciale rol bij de redding van de club', schrijft Twente op het digitale thuis. 

"We zijn erg geschrokken. Zijn overlijden komt totaal onverwachts en raakt ons diep. Voordat ik vorige zomer besloot terug te keren bij FC Twente, ben ik eerst bij Dik langsgereden. Zijn steun was voor mij belangrijk. Dat bleek ook wel, want dankzij Dik bestaat FC Twente nog. Dat durf ik best te zeggen", aldus directeur Jan van Halst

"Ik ken Dik vanaf mijn Diekman-tijd, waarin hij sponsor was van de club. Hij is altijd zeer betrokken gebleven. Net als zijn broer Herman, oud-voorzitter van FC Twente, die in 2007 is overleden."

"Voor Dik zelf was het niet meer dan normaal dat hij zijn club FC Twente hielp. Hij had een grote liefde voor de club. Dik was een man op de achtergrond en werd ook niet graag gezien als de redder van FC Twente. Van het Twentse bedrijfsleven was hij degene die vorig jaar het voortouw nam toen de club op omvallen stond. Dik droeg de aanvoerdersband en zette de lijnen uit. Daarvoor is de club hem eeuwig dankbaar."