Van Nistelrooy trekt vergelijking tussen Memphis en Ronaldo: 'Maakt mij niet uit'

Van Nistelrooy trekt vergelijking tussen Memphis en Ronaldo: 'Maakt mij niet uit'

21-11-2017 13:16
13

De excentrieke lifestyle van Memphis Depay maakt niets uit, zolang de jonge aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal bínnen de lijnen maar presteert. Ruud van Nistelrooy zegt dat bij Matchwinner Pro, een quizprogramma op RTL7. 

Bij zijn vorige club Manchester United mislukte Memphis. Van Nistelrooy, die wél furore maakte op Old Trafford, probeert de vinger op de zere plek te leggen. "Uiteindelijk word je afgerekend op rendement. Als speler kun je dan twee dingen doen. Het is de schuld van een ander, van het team, van de scheids, van lifestyle... Of je denkt bij jezelf: wat moet ík nu anders gaan doen?"

Hoe Memphis zich buiten het veld gedraagt, maakt Van the Man op zich niets uit. "Als je maar wél op zaterdag en woensdag het verschil maakt. Kijk naar Cristiano Ronaldo. Hij komt als eerste op de club en gaat als laatste weg. Dan zie je hem later op foto's, maar je weet dat hij er die dag alles aan heeft gedaan."

"Ronaldo leeft z'n leven, hij ontspant daardoor - en hij presteert. Daar gaat het mij om als trainer. Verder maakt het mij niet uit wat-ie doet." Van Nistelrooy is sinds enige tijd werkzaam in de jeugdopleiding van zijn oude club PSV.