'Als Ajax alternatieven overweegt, zou ik Van 't Schip stijf bovenaan zetten'

'Als Ajax alternatieven overweegt, zou ik Van 't Schip stijf bovenaan zetten'

21-11-2017 13:48
92

John van 't Schip, succestrainer van PEC Zwolle, zou een prima kandidaat zijn om Marcel Keizer op te volgen bij Ajax. Columnist Henk Spaan schrijft dat dinsdag in Het Parool. 

'Is het raar om na een weekend waarin Ajax met 8-0 heeft gewonnen, de optie Van 't Schip te benoemen? Nee, want het was ook het weekend waarin Edwin van der Sar aan deze krant vertelde dat er met Keizer indringende gesprekken waren gevoerd', aldus Spaan.

De columnist wijst naar de progressie die onder meer Youness Mokhtar, Younes Namli en Ryan Thomas hebben geboekt bij PEC onder de bezielende leiding van de coach. 'Van 't Schip is een trainer die voetballers beter maakt. Dat kan niet, maar hij haalt er wel uit wat erin zit en van hoeveel coaches kun je dat zeggen?'

'Guardiola maakt een wereldster van De Bruyne, maar wat voegt Cocu toe aan PSV? Mazzel. Als ze bij Ajax alternatieven overwegen, zou ik Schip stijf bovenaan zetten.' Na twaalf speelrondes in de Eredivisie staan Van 't Schip en PEC op een imponerende vierde plek.