Lof voor 'enorm' Ajax-talent: 'We willen nieuwe helden die ons voetbal dragen'

Lof voor 'enorm' Ajax-talent: 'We willen nieuwe helden die ons voetbal dragen'

22-11-2017 07:39
71

De roep om Frenkie de Jong neemt toe bij de achterban van Ajax. Ook trainer Marcel Keizer is complimenteus richting de twintigjarige middenvelder, maar hij kiest vooralsnog voor de ervaring van Lasse Schöne.

Jan Olde Riekerink, die bij Ajax onder meer als hoofd jeugdopleiding en trainer van de beloften werkte, onderschrijft het grote talent van De Jong. "Die uitwedstrijd bij VVV eerder dit seizoen staat op mijn netvlies. Toen kwam hij erin als een nummer 4. Brutaal schoof hij steeds in. Mooi om te zien. Iedereen herkent zijn enorme talent", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

De Ajax-fans zien De Jong liever vandaag dan morgen een basisplaats veroveren. "Het Nederlandse voetbal begeeft zich in duistere tijden. Daarmee is de zoektocht naar lichtpuntjes snel verklaard", aldus Olde Riekerink. "We willen graag nieuwe helden, nieuwe spelers die ons voetbal kunnen dragen. Terwijl het steeds afwachten is of die nieuwe lichtpuntjes uitgroeien tot 'duracells'."

David Endt wordt ook enthousiast. "Frenkie de Jong voetbalt op een manier die appelleert aan wat de Amsterdammer is. Het brutale, het gevatte. Iemand met een extra oogopslag op het veld. Op Gerald Vanenburg was het Ajax-publiek vroeger ook zo hopeloos verliefd. Vanenburg werd een grote speler, maar in het begin kozen de trainers ook niet blind voor hem in de as van het elftal."