'Toptransfer lonkt voor veeleisende Courtois, Chelsea met rug tegen de muur'

'Toptransfer lonkt voor veeleisende Courtois, Chelsea met rug tegen de muur'

22-11-2017 09:00
19

Thibaut Courtois heeft Chelsea voor het blok gezet. Chelsea wil het contract van de 25-jarige doelman graag verlengen, maar Courtois is naar verluidt alleen van plan om bij te tekenen wanneer zijn salaris verdubbeld wordt.

Op de persconferentie in Baku, in aanloop naar het Champions League-duel tegen Qarabag, kreeg Courtois vragen over zijn toekomst in Londen. "Ik denk niet dat er nieuwe ontwikkelingen zijn. We spelen zoveel wedstrijden en ik focus me liever op mijn prestaties. Tegen het eind van het seizoen is er nog genoeg tijd om te praten", wordt de terughoudende doelman geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Op de achtergrond lijkt er echter een hard spel te worden gespeeld. Courtois heeft nog een contract voor anderhalf jaar en Chelsea loopt dus het risico dat de Belg gratis vertrekt, wanneer er niet aan zijn financiële eisen wordt voldaan.

Het Spaanse AS meldt bovendien dat Courtois meerdere ijzers in het vuur heeft. Juventus gaat op zoek naar een vervanger voor de afzwaaiende Gianluigi Buffon en ook Paris Saint-Germain een topdoelman binnen te halen. Ook aartsrivalen Real Madrid en Atlético Madrid zouden op de loer liggen.