Van Geel om de tafel met City-topmannen: Verdient speler bij hun in een jaar

Van Geel om de tafel met City-topmannen: "Verdient speler bij hun in een jaar"

22-11-2017 15:43
33

Technisch directeur van Feyenoord Martin van Geel heeft met Manchester City-beleidsmakers Ferran Soriano, Txiki Begiristain en clubicoon Mike Summerbee voor de onderlinge Champions League-wedstrijd geluncht in een nieuw exclusief restaurat in het stadion, genaamd The Tunnel Club.

Tegenover het NRC Handelsblad vertelt Van Geel waar hij het met zijn collega's over heeft gehad. "De mogelijkheden van beide clubs, de problemen, de druk, de verwachtingen, de media", zegt de directeur, die onder de indruk raakte van de budgetten waarmee Manchester City werkt.

"Het is niet te vergelijken. Wij halen zo’n 9 miljoen euro uit tv-inkomsten, zij richting de 200 miljoen. Ons salarishuis is ongeveer 17 miljoen, dat verdient bij hun een speler bijna alleen al per jaar", aldus Van Geel, die al zes keer bij Manchester City langs is geweest, onder meer vanwege de huurdeal van John Guidetti. Vorig jaar kreeg hij nog een rondleiding op de academie. "Ze hebben er alles, zonder dat het overdadig is. Het is heel functioneel, met korte lijnen. En er is veel rust om te werken."