Fraser en Genee steunen AD-initiatief: Lekker in korte broek demonstreren

Fraser en Genee steunen AD-initiatief: "Lekker in korte broek demonstreren"

23-11-2017 09:59
49

Vitesse-trainer Henk Fraser roept met een groot aantal andere BN'ers in het Algemeen Dagblad op tot een Sinterklaasbestand. De coach vindt dat de Zwarte Piet-discussie niet moet worden gevoerd tijdens de feestperiode.

"Eigenlijk zouden de kinderen hier nog het beste een oplossing voor kunnen vinden, want het zijn hier de volwassenen –pro of anti-piet- die er een rotzooi van maken", stelt Fraser. "Ik denk namelijk dat het de kinderen om het even is hoe Zwarte Piet eruit ziet."

Wedden

Meer odds

"Maar het beste is als de politiek een standpunt inneemt. Dan komen er regels waaraan iedereen zich moet houden. Maar we moeten de discussie niet voeren tijdens het Sinterklaasfeest. Zolang je blijkbaar geen oplossing kunt vinden met z'n allen, moet je dat niet uitvechten waar de kinderen bij zijn", aldus Fraser, die net als onder meer oud-schaatser Erben Wennemars, premier Mark Rutte en PVDA-leider Lodewijk Asscher pleit voor het Sinterklaasbestand.

Ook Wilfred Genee sluit zich aan bij Fraser. "Als dit zo doorgaat is de enige associatie van kinderen met Zwarte Piet de boze mensen die hen omringen in deze periode. Ik begrijp hun punt, maar parkeer die discussie voor hartje zomer. Kunnen ze lekker in korte broek demonstreren."