Vitesse definitief uitgeschakeld in Europa ondanks prima gelijkspel bij Lazio

23-11-2017 20:51
23

Het Europa League-avontuur van Vitesse zit er definitief op. Omdat OGC Nice donderdagavond met 3-1 won van Zulte-Waregem, is overwintering niet meer mogelijk voor de Arnhemmers. Zelf speelde Vitesse met 1-1 gelijk tegen SS Lazio.

De Romeinse opponent was voor aanvang van speelronde vijf in Groep K al geplaatst en dus besloot trainer Simone Inzaghi om veel reservespelers en talenten op te stellen tegen Vitesse. De Arnhemse formatie deed het voor rust heel aardig in Stadio Olimpico. Na 13 minuten werd het 0-1. Mason Mount legde een vrije trap breed en Bryan Linssen krulde heerlijk raak, via de onderkant van de lat.

De gelijkmaker viel op slag van rust. Luis Alberto nam een voorzet vanaf rechts in één keer op z'n pantoffel. De bal vloog binnen bij de eerste paal. Vitesse-goalie Remko Pasveer, teruggekeerd van een blessure, zag er niet goed uit bij de treffer.

Na de pauze werd er niet meer gescoord in Rome. Vitesse moest sowieso winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. Omdat Nice in eigen huis won van Zulte-Waregem, was het sowieso einde verhaal voor de formatie van trainer Henk Fraser.

Namens de Fransen scoorde Mario Balotteli binnen een halfuur twee keer. Brian Hamalainen deed in de slotfase nog wat terug via een fenomenale vrije trap, maar snel na die goal werd het alsnog 3-1. Adrien Tameze scoorde. Wesley Sneijder zat overigens 90 minuten op de bank. Door de zege is ook Nice door naar de volgende ronde.