Verdeeldheid over beloftenteams: Daar stond ineens een veredeld jeugdelftal

Verdeeldheid over beloftenteams: "Daar stond ineens een veredeld jeugdelftal"

24-11-2017 07:42
20

Vijf jaar nadat de beloftenteams van onder meer Ajax en PSV in de Jupiler League zijn opgenomen, zijn de tweede elftallen nog altijd niet omarmd door de overige clubs. De steeds wisselende selecties van de beloftenteams leiden volgens velen tot competitievervalsing.

NEC speelt vrijdagavond de topper tegen Jong Ajax en Adrie Bogers is blij dat deze wedstrijd op vrijdag plaatsvindt in plaats van maandag. "Dan is de selectie van de beloftenteams toch vaak wat kleiner, omdat sommige spelers gespaard worden om in het weekeinde mogelijk in het eerste elftal mee te doen", vertelt de NEC-trainer aan De Volkskrant.

NEC en Bogers hebben het eerder dit seizoen met Jong PSV meegemaakt. Op een maandagavond werden de Nijmegenaren op 3-3 gehouden door de PSV-beloften, die vier dagen later met liefst 5-0 onderuit gingen tegen FC Den Bosch. "Daar stond ineens een veredeld jeugdelftal op het veld. Competitievervalsing is misschien een groot woord, maar helemaal eerlijk zou ik het ook niet willen noemen."

Ook is er regelmatig kritiek vanwege spelers uit de A-selectie die met de beloftenelftallen mee mogen doen. Dit seizoen waren miljoenenaankopen als David Neres en Mateo Cassierra te bewonderen bij Jong Ajax. Michael Reiziger, trainer van de Amsterdamse talenten, verwerpt deze kritiek echter. "Als je in de Champions League speelt hoor je toch ook niet: dit is oneerlijk, want die Engelse clubs hebben meer geld? In de Eredivisie hebben Ajax en PSV toch ook de grootste begroting, daar hoor je niemand over klagen. Dit hoort gewoon bij voetbal: de ene club heeft nou eenmaal meer geld dan de ander."

No Poll