Klap voor Ajax door derde blessure: 'Binnenband verrekt of gescheurd'

Klap voor Ajax door derde blessure: 'Binnenband verrekt of gescheurd'

24-11-2017 13:45
86

Daley Sinkgraven is in het duel met Borussia Mönchengladbach opnieuw geblesseerd geraakt aan de binnenband van zijn knie. De linksback heeft al twee keer eerder te maken gehad met dezelfde blessure.

Ajax-trainer Marcel Keizer liet vrijdag op de persconferentie weten dat Sinkgraven tegen Roda JC sowieso niet inzetbaar is en dat hij de binnenband heeft 'verrekt of gescheurd'. Keizer durft niet te zeggen of Sinkgraven voor de winterstop nog terugkeert.  "Laten we eerst maar eens kijken. Maar dit is voor ons niet prettig en voor hem ook niet. Tegen Willem II viel hij in en heeft hij voor variatie gezorgd en tegen NAC was het ook duidelijk. Het gaf ons heel veel mogelijkheden, waar er nu waarschijnlijk weer een verdediger staat. Dat is wat vaster. Bij Ajax moet je dominant spelen, dus heb je jongens nodig die kunnen overlappen, die diep kunnen gaan. De achterlijn halen is een must."

Ajax heeft meer personele problemen. Nick Viergever kampt met enkelklachten en is daardoor onzeker voor het duel. Klaas-Jan Huntelaar is ook een twijfelgeval vanwege een kuitblessure. Younes keert wel terug in de wedstrijdselectie. De Duitser kampte de afgelopen weken met fysiek leed, maar is weer fit genoeg om tegen Roda JC in actie te komen. Mitchell Dijks ontbreekt vanwege een blessure. Max Wöber en Damil Dankerlui zijn de overige opties op de linksbackpositie.