Groningen-uitblinker staat open voor transfer: De top van Nederland

Groningen-uitblinker staat open voor transfer: "De top van Nederland"

24-11-2017 16:24
19

Sergio Padt wordt in de gaten gehouden door andere clubs. Dat erkent de doelman van FC Groningen zelf in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Een vertrek in de winterstop is niet uitgesloten.

Padt is ook dit seizoen de beste man bij Groningen, draagt de aanvoerdersband en is sinds dit jaar ook neo-international van het Nederlands elftal. "Je weet het nooit in het voetbal, het kan zelfs deze winter al gebeuren", aldus de 27-jarige doelman over een mogelijk vertrek.

"Ik hoor dat mijn naam wel eens in verband wordt gebracht met mooie clubs, onder andere de top van Nederland. Dat streelt me uiteraard. Financieel kan het FC Groningen ook goed van pas komen. We zien het wel. Ik heb er geen invloed op, behalve alles er uit blijven uithalen op het veld. Om te beginnen tegen Feyenoord."

Padt is ondanks zijn Ajax-verleden niet extra gemotiveerd tegen Feyenoord. "Dat komt denk ik ook omdat ik bij Ajax op een manier ben weggegaan waar ik mijn twijfels over heb. Ik was toen keeper van Jong Oranje, de beste van mijn lichting samen met Tim Krul, maar Ajax besloot toch een andere doelman te halen."

Padt noemt dat een 'enorme teleurstelling'. "Want ik droomde maar van één ding: debuteren in Ajax 1. Ik heb toen een tijd heel weinig met Ajax gehad. Inmiddels maakt het me niet meer uit wie er kampioen wordt. Met FC Groningen willen we gewoon van iedereen winnen."