Man United boekt benauwde zege, puntenverlies Spurs, assist van Zeegelaar

25-11-2017 17:55
3

Dankzij een benauwde zege op Brighton & Hove Albion heeft Manchester United het gat naar koploper Manchester City verkleind naar vijf punten. Op Old Trafford werd er met 1-0 gewonnen, nota bene door een eigen doelpunt van de gasten. Tottenham Hotspur verspeelde dure punten op Wembley.

Brighton - met Davy Pröpper negentig minuten op het veld - was naar Manchester toegekomen om met man en macht te verdedigen. Het lukte de ploeg van José Mourinho een uur lang niet om de muur te slechten. Brighton-goalie Matt Ryan leek uit te groeien tot grote held. Hij keerde onder meer knap een inzet van Romelu Lukaku.

Na 67 minuten viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Ashley Young haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en zijn inzet verdween via het been van Lewis Dunk achter Ryan. Na die treffer werd er niet meer gescoord. Zlatan Ibrahimovic viel na een uur in, Daley Blind maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie van United.

Op Wembley liet Tottenham het liggen tegen West Bromwich Albion, dat eerder deze week manager Tony Pulis op straat zette. Het werd 1-1. Salomon Rondon maakte na een paar minuten al 0-1, na een fout van Dele Alli. Spurs slaagde er vervolgens amper in om gevaarlijk te worden tegen WBA, dat massaal verdedigde. Uiteindelijk leverde het offensief van de thuisploeg nog een puntje op. Topscorer Harry Kane maakte een kwartier voor tijd de 1-1.

Newcastle United ging opnieuw hard onderuit. Op St. James' Park werd het 0-3 tegen Premier League-revelatie Watford. Marvin Zeegelaar leverde de assist bij de 0-1. Hekkensluiter Crystal Palace boekte een broodnodige overwinning op Stoke City: 2-1. Mamadou Sakho maakte diep in blessuretijd het winnende doelpunt.