'Of Van Bronckhorst niet meer om mij heen kan? Hij is de baas bij Feyenoord'

'Of Van Bronckhorst niet meer om mij heen kan? Hij is de baas bij Feyenoord'

25-11-2017 22:18
6

Sofyan Amrabat heeft naar eigen zeggen roerige weken achter de rug. De Feyenoorder stond afgelopen weken volop in de spotlights vanwege zijn mindere spel bij Feyenoord, maar ook vanwege de interlandsoap omdat hij moest kiezen tussen Nederland en Marokko.

"Het waren roerige weken, misschien maanden", zegt Amrabat tegen FOX Sports. "Er was veel te doen om mij. Marokko, Nederland. Ik heb foutjes gemaakt. Tegen Ajax bijvoorbeeld. Ik heb veel over me heen gehad. Ik heb me daarvoor proberen af te sluiten en ben gewoon keihard gaan trainen. Tussendoor ben ik naar Marokko gegaan. Ik ben heel blij dat we het WK hebben gehaald. Dan kom je met vertrouwen terug en ben ik gas blijven geven. Tegen VVV-thuis zat ik op de bank. Tegen Manchester City kreeg ik de kans omdat El Ahmadi geschorst was. Ik denk dat ik het goed heb gedaan."

Amrabat vond zichzelf goed spelen tegen FC Groningen (0-2 winst). "Die lijn heb ik vandaag doorgetrokken. Ik hoop dat ik de komende weken beter kan spelen, want ik denk dat ik nog veel meer kan laten zien. Ik heb nog niet mijn beste spel bij Feyenoord laten zien, dus ik hoop dat het steeds beter gaat."

Amrabat durft nog niet te zeggen dat hij onmisbaar is bij Feyenoord. "Of Van Bronckhorst niet meer om mij heen kan? Hij is de baas. Dat zullen we moeten respecteren. De ene week speel je wel, de andere misschien niet. Als je het goed blijft doen, kan hij misschien meer om je heen."