De Eredivisie-flops: twee spelers van matig PSV en falende Feyenoord-huurling

De Eredivisie-flops: twee spelers van matig PSV en falende Feyenoord-huurling

27-11-2017 11:00
23

Hoewel PSV zondag weliswaar won op Woudestein en daarmee de negende zege op rij boekte in de Eredivisie, was het optreden van de Eredivisie-koploper tegen Excelsior (2-1 winst) natuurlijk niet om over naar huis te schrijven. Twee spelers van de Eindhovenaren krijgen een plekje in onze wekelijkse floplijst. Ook Willem II is met twee namen vertegenwoordigd. 

Roy Kortsmit (Sparta)
Ging de fout in bij de tweede treffer van Zakaria Labyad op Het Kasteel. De 2-1 van de aanvaller van FC Utrecht schoot een vrije trap in de korte hoek binnen, langs Kortsmit. De doelman van de thuisploeg had die bal natuurlijk moeten hebben.

Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
De grote schlemiel in het Gelredome. Vitesse - ADO Den Haag leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0, totdat Ebuehi in een paar minuten tijd twee keer geel pakte. In ondertal moest ADO zich alsnog gewonnen geven. Matt Miazga en Bryan Linssen scoorden in de slotfase. 

Nicolas Isimat-Mirin (PSV)
Een clown voor de camera en soms ook op het veld. Zondag was zo'n dag. PSV boekte een benauwde zege op Excelsior en het mocht van geluk spreken dat het geschutter van de Franse stopper geen puntenverlies opleverde. Was zijn man vaak kwijt, leverde ballen in, miste een levensgrote kans én passeerde in de slotminuten ook nog bijna zijn eigen keeper.

Jop van der Linden (Willem II)
Willem II bakte er zaterdagavond vrij weinig van in Venlo. Niet voor niets sprak trainer Erwin van de Looi na afloop van de slechtste wedstrijd van het seizoen. Het was een klein wonder dat de Tricolores een punt (3-3) overhielden aan het duel. Dat was in ieder geval niet te danken aan Van der Linden, die zéér matig speelde.

Elmo Lieftink (Willem II)
Als middenvelder moet Lieftink doorgaans enorm zijn best doen om mee te komen in de Eredivisie. Van de Looi had tegen VVV het lumineuze idee om hem op de linkerflank te posteren. Die rol past helemaal niet bij Lieftink en dat bleek ook wel. Werd voortdurend afgetroefd. In de pauze greep de trainer van Willem II in. Lieftink bleef achter in de kleedkamer.

Gastón Pereiro (PSV)
Bekend verhaal: bij Gastón Pereiro is het vaak alles óf niets. Tegen Excelsior had de international van Uruguay overduidelijk zijn dag niet. Veel balverlies en talloze mislukte acties. Is eigenlijk nog te vaak onzichtbaar om aanspraak te maken op een transfer naar een buitenlandse topclub. 

Simon Gustafson (Roda JC)
Slechtste speler aan de kant van Roda JC, dat zondagmiddag hard onderuit ging bij Ajax: 5-1. De huurling van Feyenoord was overduidelijk niet extra gemotiveerd tegen de grote rivaal uit Amsterdam. Werd constant afgetroefd door Donny van de Beek. 

Tom van Weert (FC Groningen)
Heeft 'het' dit seizoen (nog) niet en ook tegen Feyenoord (0-2 nederlaag) ging er vooral heel veel mis bij Van Weert. Slordig balverlies, slechte passes, matige controles. Moet serieus vrezen dat hij zijn basisplaats snel kwijt is aan Lars Veldwijk. 

Tim Matavz (Vitesse)
De koele kikker van Vitesse is dit seizoen regelmatig geroemd. Matavz scoorde tenslotte al zeven keer in twaalf duels. Tegen ADO had de Sloveense goaltjesdief zijn dag echter niet. Matavz speelde erg matig en faalde na rust ook opzichtig toen hij vanaf elf meter mocht aanleggen. Robert Zwinkels keerde zijn aanzet. 

Oussama Assaidi (FC Twente)
Drie duels, drie nederlagen. Nee, onder de nieuwe trainer Gertjan Verbeek is de stijgende lijn nog niet bepaald ingezet door FC Twente. Vrijdagavond leek het nergens op tegen AZ (2-0 verlies). Wij vonden Assaidi veruit de minste op het veld. Veel balverlies en mislukte acties: van een speler met de kwaliteiten van de aanvaller mag je véél meer verwachten.