Binnen een jaar van de amateurs naar de Eredivisie: Dit is de droom van iedereen

Binnen een jaar van de amateurs naar de Eredivisie: "Dit is de droom van iedereen"

27-11-2017 10:36
6

Reuven Niemeijer is één van de verrassingen dit Eredivisie-seizoen. De 22-jarige middenvelder maakte afgelopen weekend tegen NAC Breda al zijn vijfde treffer van het seizoen.

In totaal heeft de voormalig amateur van Quick '20 nu 24 wedstrijden in het profvoetbal gespeeld en daarin scoorde hij liefst acht keer. Niemeijer, die december vorig jaar debuteerde voor de Almeloërs, geniet van zijn doorbraak. "Dat het zo snel zou gaan, had ik niet verwacht. Ik heb het hartstikke naar mijn zin", zegt hij in De Telegraaf.

Nog maar kort geleden werkte de middenvelder bij een autobedrijf en ging hij naar school. Van een doorbraak in het profvoetbal durfde hij niet te dromen. "Toen het alsnog gebeurde, was dat extra mooi. Dit is de droom van iedereen. Ik was altijd al van het loopvermogen, de diepgang en het aanwezig zijn in de zestien."

Trainer John Stegeman is heel tevreden over Niemeijer, die hij een 'doodnormale vent' noemt. "Hij had wel een wat moeilijkere aanloopperiode dit jaar. Dat is niet raar. Het sprookje van de amateur die prof is geworden, dat geeft druk bij een jongen die dat niet gewend is. Maar hij heeft zich daar goed uit geknokt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s