'Mijn ultieme doel is om in de basis te staan van het eerste van Ajax'

'Mijn ultieme doel is om in de basis te staan van het eerste van Ajax'

28-11-2017 00:01
28

Dennis Johnsen hoopt dat hij zo snel mogelijk in de basis staat van Ajax 1. Ondertussen speelt hij zijn wedstrijden bij Jong Ajax, waar hij bijna wekelijks uitblinkt. Ook de wedstrijden op het tweede niveau helpen Johnsen in zijn ontwikkeling.

Zondag maakte Johnsen tegen Roda JC (5-1) zijn competitiedebuut voor Ajax. Een dag later speelde hij met Jong Ajax op De Toekomst tegen FC Dordrecht. "Ik speel nu voor beide elftallen", zegt de vleugelaanvaller tegen FOX Sports. "Soms zit ik daar op de bank en dan speel ik bij Jong. Maar ik moet spelen, dus ik vind het prettig om bij Jong te spelen. Het is ook heel leuk om op de bank te zitten bij het eerste. Mijn ultieme doel is om in de basis te staan van het eerste."

Johnsen heeft een lekker weekend achter de rug. De reacties op zijn debuut waren fijn. "Ik heb alleen maar goede dingen gehoord. Mensen zijn blij voor me. Het gaat de laatste weken snel met me. Ik train veel met het eerste elftal. Het gaat goed. Als je in de Arena je debuut maakt zijn er meer reacties dan wanneer je tegen De Dijk (daar maakte hij zijn debuut, red.) speelt. Er waren meer reacties, maar dat is alleen maar goed."