Cultheld Verhoeven levert contract in en zet punt achter loopbaan

Cultheld Verhoeven levert contract in en zet punt achter loopbaan

28-11-2017 19:50
33

Na een loopbaan van twintig jaar stopt Jeroen Verhoeven per 1 december definitief met voetbal. De 37-jarige doelman levert zijn contract bij de Amsterdamse amateurclub De Dijk in, laat hij zelf weten via social media.

Verhoeven heeft die beslissing genomen vanwege aanhoudend blessureleed. Hij gaat zich richten op een maatschappelijke loopbaan. 'Ik wil graag via deze weg iedereen bedanken voor de hele mooie tijd die ik heb mogen hebben in de voetballerij. Van kampioenschappen met AFC Ajax, FC Volendam en ASV De Dijk tot het behalen van Europees voetbal met FC Utrecht', schrijft hij.

Verhoeven was vanaf zijn veertiende actief in de jeugdopleiding van Ajax, maar moest na vier jaar vertrekken. Hij vond onderdak bij RKC Waalwijk, waar hij ook niet wist door te breken. Dat lukte wel bij FC Volendam. Hij was tussen 2002 en 2009 doelman bij de Noord-Hollanders en verdiende zelfs een transfer naar Ajax, waar hij uitgroeide tot cultheld in het Nederlandse voetbal.

Hij werd in Amsterdam ontvangen als derde keeper, maar mocht in oktober 2010 debuteren vanwege blessureleed bij Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer. Uiteindelijk kwam Verhoeven tot drie competitieduels. Hij speelde daarna nog drie jaar voor FC Utrecht, waarna hij terugkeerde bij Volendam. Sinds 2016 speelde Verhoeven voor De Dijk.