Vardy en Mahrez maken er tegen Spurs ouderwetse Leicester-party van

28-11-2017 22:37
12

Tottenham Hotspur heeft voor de derde keer op rij niet gewonnen in de Premier League. De ploeg van Mauricio Pochettino ging dinsdagavond onderuit bij Leicester City (2-1).

Na de nederlaag tegen Arsenal (2-0) en de remise tegen West Bromwich Albion (1-1) is het de derde wedstrijd op rij dat Spurs niet wint. Dat zorgt ervoor dat Tottenham inmiddels vijftien (!) verliespunten meer heeft dan koploper Manchester City en woensdag door nummer zes Liverpool voorbij gestoken kan worden.

Waar de ploeg in de Champions League zo'n indruk maakt, lukt dat inmiddels dus niet meer in de Premier League. Al moet gezegd dat Leicester dinsdag weer een beetje op de ploeg leek die twee seizoenen geleden voetbalhistorie schreef. De doelpuntenmakers aan de zijde van de thuisploeg waren de helden van toen: Jamie Vardy en Riyad Mahrez. Beide goals waren werkelijk schitterend. De eerste was een lob van Vardy, de tweede - vlak voor rust - een vlammend schot na een heerlijke rush.

Met nog iets meer dan een kwartier op de klok kreeg Christian Eriksen een enorme kans om Spurs terug in de wedstrijd te brengen, maar een paar meter van de goal mikte hij naast. Harry Kane deed dat in de 78ste minuut beter, maar verder dan de 2-1 kwamen de bezoekers niet meer.

De 1-0 van Vardy

De 2-0 van Mahrez